Courage to Open Doors of Europe

Attention Be Curious

CODE I

24 млади, од 8 до 16 јули 2019 година, во Шербур-ен-Котентин (Франција)

Ден на презентирање на размената за млади и проектот пред избраните луѓе од Шербур-ен-Котентин и нивните семејства
Вечер на истражувања во Шербур, групата е обединета
Замор на групата MPTLL на крајот на размената
Ден на посета на соседна област, во друштво на семејства и млади луѓе од областа
Панели преведени на германски, македонски и француски јазик
Да се ​​креираат менија со 3 различни јазици не е лесно
Интервју на повеќе јазици за време на летниот квартал
Пикник на плажата Колињон. Откривање на едрење на песок
Презентација на менито, дебрифирање на процесот во кујната
Создавање на изложба на C.O.D.E aBc
Заедничко креирање на церада со помош на Пјер од здружението Вокарт
Заедничка вечера во ресторанот. Одличен момент за споделување
Обука за подготовка на денот на презентација на младинската размена пред избрани луѓе
Енергејзер за време на денот на презентацијата
Споделување моменти, за последен пат заедно
Обраќање на модераторите, лидерот и избраните млади учесници на крајот на денот за презентација
Одличен момент за споделување и добро расположение

Песна напишана и компонирана од учесници за време на размената

Потсетување на младинската размена преку слики

Завршено снимањето на песната, напишана и компонирана од групата

Кореографија создадена на песната на Ангел „Balance ton quoi“ по повод денот организиран за завршување на размената