Courage to Open Doors of Europe

Attention Be Curious

CODE II

24 млади луѓе, од 25 јули до 3 август 2019 година во Бад Бланкенбург и Ерфурт (Германија)

Замор на француската група на железничката станица во Париз. Размената трае 10 дена и тешка е!
Време каде беа споделени нараквиците „Отворени умови и отворени срца“ кои ќе им бидат поделени на жителите на ББ и Ерфурт за да започнат дискусии
Првата групна фотографија, горди и среќни сме што сме заедно. Градоначалникот Мајк Џорџ, исто така е горд. ;)
Први врски создадени преку тимски игри. Понекогаш јазичните бариери може да се надминат со играње
Споделување на домашни работи, но секогаш во група! Друг начин на запознавање
Зајакнување на врските со кану. Мора да покажеме солидарност, да разговараме едни со други и да се охрабруваме едни со други
На 35 лица кои ќе поминат заедно 10 дена им се потребни брифинг-точки, како што има овде во Младинскиот Центар во Бад Блакенбург
Откриваме графити. Го правиме тоа заедно и создаваме позитивни пораки. Локалните уметници не поддржуваат
Групата и нејзиното истражување во текот на денот на откривање. 10 дена од заеднички живот создадоа врски
Вечерен состанок и покрај заморот. Сите не зборуваме добро англиски, но активностите го олеснуваат тоа
Групата пред ѕидот на уметноста. (Секако самите)
Балоните не се еколошки, но пораките на нив беа пораки против омраза и дискриминација ...
Последно споделување во Бад Бланкенбург пред да се оди за Ерфурт. Учиме многу работи и важно е да се опуштиме
Заеднички соби во Ерфурт со меѓународни групи. Секојдневен живот со луѓе кои не зборуваат ист јазик: не е лесен, но е лудо
Работилница за создавање со помош на паметен телефон. Сите ние имаме еден и не размислуваме како правилно да го користиме
Секогаш постои некој кој нуди игра/енерџајзер. Еве еден пред работилницата за фотографии
Секој се фокусира на објаснување на правилата на играта.

Вратете се на размените за млади преку видеа